25 Şubat 2016 Perşembe

Kayseri Usulü Ispanak Kavurması!


MALZEMELER
  • 1 kg ıspanak 
  • 1 kahve fincanı haşlanmış mercimek
  • 10 parça pastırma
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yumurta 
  • Tuz 
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 
YAPILIŞI
  • Ispanakları temizleyip yıkayın ve büyük bir tencereye alın. 
  • Üzerine su ekleyip 15 dakika haşlayın. Rengi solmadan ocaktan alın. 
  • Suyunu süzüp, kesme tahtası üzerine alıp, bıçakla incecik kıyın. 
  • Zeytinyağı tencereye alıp ıspanağı ekleyin ve tahta kaşıkla kavurun. 
  • Haşlanmış mercimeği ekleyip, kavurmaya devam edin. 
  • İnce doğranmış pastırmayı ekleyin. 
  • Ispanaktan çıtırtı gelmeye başlayınca, tahini ilave edin. 
  • Biraz daha kavurup, yumurtayı ekleyin. Karıştırıp pişirin. 
  • Tuzunu ekleyip, servis edin. 
Afiyet Olsun! 

0 yorum :

Yorum Gönder