MALZEMELER
- 1 kg ıspanak
- 1 kahve fincanı haşlanmış mercimek
- 10 parça pastırma
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 yumurta
- Tuz
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Ispanakları temizleyip yıkayın ve büyük bir tencereye alın.
- Üzerine su ekleyip 15 dakika haşlayın. Rengi solmadan ocaktan alın.
- Suyunu süzüp, kesme tahtası üzerine alıp, bıçakla incecik kıyın.
- Zeytinyağı tencereye alıp ıspanağı ekleyin ve tahta kaşıkla kavurun.
- Haşlanmış mercimeği ekleyip, kavurmaya devam edin.
- İnce doğranmış pastırmayı ekleyin.
- Ispanaktan çıtırtı gelmeye başlayınca, tahini ilave edin.
- Biraz daha kavurup, yumurtayı ekleyin. Karıştırıp pişirin.
- Tuzunu ekleyip, servis edin.
Afiyet Olsun!
0 yorum :
Yorum Gönder