11 Şubat 2016 Perşembe

Kayseri'nin Çarşı Yemeği: Fırın (Furun) Ağzı!


Malzemeler
  • 2 kg et fileto
  • 1 kg acı sivri biber
  • Salça
  • Su 
  • Kekik
  • Domates
  • Sarımsak
Yapılışı

Püf Noktası: Fırın Ağzı, kalın sacdan yapılan yapılan özel tavasında hazırlanır. Püf noktası, etin seçimidir. Şişer eti veya fillik eti, yani tiftik keçisi ve oğlağı kullanılır. Etin filetosu alınıp ince ince açılır ve tuzlanır. 
  • Biber iri parçalar halinde doğrayın ve tavaya dizin. 
  • Üzeri kekikli etleri tavaya yerleştirin. 
  • Yuvarlak doğranmış domatesleri ve sarımsağı ekleyin. 
  • Salçalı suyu tavada gezdirildikten sonra tavayı, odun fırınına yerleştirin. 
  • Arada bir çevirerek yaklaşık 50 dakika pişirin. 
  • Sıcak ekmekle servis edin.
Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder