MALZEMELER
- 250 gr. krem peynir
- 50 ml. süt
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı un (ya da aynı ölçüde mısır nişastası)
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu (ya da ½ çay kaşığı krem tartar)
YAPILIŞI
- Krem peyniri ve sütü derin bir kaba alarak mikserle çırpın.
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın, sarılarını krem peynire ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Şekerin yarısını, nişastayı, kabartma tozunu ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpmaya başlayın. Üzerine kalan şekeri yavaş yavaş ekleyerek, iyice katılaşıncaya kadar çırpın.
- Yumurta beyazlarını karışıma 3 seferde ekleyerek, spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş karışıma yedirin.
- 20 cm’lik kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın ve karışımın içine dökün.
- Kalıbı derin bir tepsiye yerleştirerek tepsiyi kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su ile doldurun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra keki 10 dakika daha fırında bekletin ve ılıdıktan sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.
- Kekinizi üzerine pudra şekeri serperek ya da dilediğiniz bir marmelatla kaplayarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder