16 Şubat 2017 Perşembe

Pof Pof Japon Cheesecake




MALZEMELER
  • 250 gr. krem peynir
  • 50 ml. süt
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı un (ya da aynı ölçüde mısır nişastası)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu (ya da ½ çay kaşığı krem tartar)
YAPILIŞI
  • Krem peyniri ve sütü derin bir kaba alarak mikserle çırpın.
  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın, sarılarını krem peynire ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Şekerin yarısını, nişastayı, kabartma tozunu ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpmaya başlayın. Üzerine kalan şekeri yavaş yavaş ekleyerek, iyice katılaşıncaya kadar çırpın.
  • Yumurta beyazlarını karışıma 3 seferde ekleyerek, spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş karışıma yedirin.
  • 20 cm’lik kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın ve karışımın içine dökün.
  • Kalıbı derin bir tepsiye yerleştirerek tepsiyi kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su ile doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra keki 10 dakika daha fırında bekletin ve ılıdıktan sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.
  • Kekinizi üzerine pudra şekeri serperek ya da dilediğiniz bir marmelatla kaplayarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!  :)

0 yorum :

Yorum Gönderme