21 Şubat 2017 Salı

Nişastalı Kek


MALZEMELER:
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 250 gram toz şeker
  • 200 ml. ayçiçek yağı
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/4 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
  • Oda sıcaklığında beklettiğiniz büyük boy yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.
  • Toz şekeri ekleyip bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Ayçiçek yağını katıp karıştırma işlemini sürdürün.
  • Mısır nişastası, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ayrı bir kaba alın. Çok az miktarda tuz ilave edin.
  • Çırpılmış sıvı malzemelere azar azar eklediğiniz mısır nişastalı karışımı katıp alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırma işlemini sürdürün.
  • Kıvam alan kek hamurunu, hafifçe yağlanmış ve kakaoyla kaplanmış kek kalıbına aktarıp üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kabarıp hafif bir renk alana kadar pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirip kalıbından çıkardıktan sonra dilimler eşliğinde servis edin.

0 yorum :

Yorum Gönder