MALZEMELER
- 750 - 850 gram pudra şekeri
 - 300 gram beyaz Marshmallow
 - 3 yemek kaşığı su
 - Bitkisel yağ
 
YAPILIŞI
- Öncelikle pudra şekerini büyük, derin bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
 - Bir diğer kapta marshmallowları ve 3 yemek kaşığı suyu mikrodalga fırında, yavaş yavaş eritin.
 - Mikrodalganız yoksa, benmari usulü eritebilirsiniz.
 - Mikrodalga eritme işlemine, 10 saniye mikrodalga fırında beklettikten sonra çıkarıp çatalla ezmek ve tekrar 10 saniye fırına koyarak işlemi tekrarlamak suretiyle, marshmallowların hepsi ezilinceye kadar devam edin.
 - Bu aşamada istediğiniz renkte gıda boyası ile renklendirebilirsiniz.
 - Erimiş marshmallowları iyice karıştırıp, boyayı yedirdikten sonra, karışımı soğutmadan pudra şekerinin üzerine dökün.
 - Hamurun yapışmaması için, bitkisel yağdan bir miktar elinize sürün ve kenarlardan pudra şekerini alıp, ortaya, marshmallowların üzerine dökerek yoğurun. Kurumaması için, streç folyo ile sarıp, kapalı bir kutuda muhafaza edin.
 - Şeker hamurunu bir gün dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.
 - Hamuru kuru ve serin bir yerde saklamaya ve buzdolabına koymamaya özen gösterin.
 - Tarifimizle yaptığınız şeker hamurlu pasta, kurabiye vb. yiyeceklerin fotoğraflarını sayfalarımızı etiketleyerek paylaşmayı unutmayın! :)
 
Afiyet bal şeker olsun! :) 

0 yorum :
Yorum Gönder