3 Ocak 2017 Salı

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi



Soğuk kış aylarında çayın yanında gidecek lezzetli mi lezzetli bu aperatif, hamurişi dünyasının en popüler keki olmaya devam ediyor. Her evde mutlaka farklı bir tarifle pişen havuçlu tarçınlı kekin içinde yok yok. Fındık veya ceviz gibi sağlıklı kuruyemişler ekleyebileceğiniz gibi, zencefil veya karanfille de aroma katabilirsiniz.

MALZEMELER
• 4 adet yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı elenmiş un
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı rendelenmiş havuç
• 1 su bardağı iri iri kıyılmış ceviz veya fındık
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 2 tatlı kaşığı tarçın


HAZIRLANIŞI

• Bir kabın içine yumurtaları, toz şekeri koyalım ve blender ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
• İçine sıvı yağı, sütü, vanilyayı koyalım ve çırpmaya devam edelim.
• Daha sonra unu, kabartma tozunu ilave edelim ve blender ile 1-2 dakika daha karıştıralım.
• Son olarak havucu, cevizi, tarçını ilave edelim ve karıştıralım.
• Bir yanda, kek kalıbını yağlayalım ve hazırladığımız karışımı içine dökelim.
• Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kekimizi, önceden ısıtılmış 180° fırında pişirelim.
• Piştikten sonra fırından çıkarmadan 3 dakika sadece üst kısmını kızartırsanız lezzetine lezzet katacaktır.
                                                                     Afiyet olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder