10 Ocak 2017 Salı

Kışın İçimizi Isıtan, Etli Nohut Yemeği Tarifi


  Kış aylarımızın vazgeçilmez menülerinden biridir Nohut!  "Akşama ne pişirsem?" diye düşünmeyin,  hemen besleyici kuru nohut yemeği yapın. Yanına da ya turşu ya salata...

MALZEMELER

  • Yarım kilo nohut
  • Yarım kilo kuşbaşı dana ya da kuzu eti
  • Yarım kilo küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Sıcak su

YAPILIŞI
  • 1 tatlı kaşığı tuz ilave ettiğiniz suda, akşamdan nohutu ıslatın. Eğer ıslatmadıysanız üzülmeyin; bunun yerine yarım saat suda haşlamanız da yeterli olacaktır.
  • Şişen nohutları yıkayın ve üzerlerine 2 parmağı geçecek kadar su ilave edip, kısık ateşte dağıtmadan pişirin.
  • Bir yanda, etleri, suyunu çekene kadar kavurun.
  • Etlerin üzerine çıkacak şekilde sıcak su ilave edin ve bir süre karıştırın.
  • Küp küp doğranmış soğanları, zeytinyağında kısık ateşte kızartın ve nohutun içine ilave edip karıştırın.
  • Soğanları kızarttığınız yağa, biber ve domates salçasını ilave edip kavurun.
  • Üzerine yemeğin suyundan, yarım su bardağı ilave edip, salçayı sulandırın.
  • Hazırladığınız salçalı suyu ve tuzu, nohutun içine ilave edip kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin.
Etli nohutunuz servise hazır! Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönderme