24 Ocak 2017 Salı

Geleneksel Ayva Tatlısı


Ayva Tatlısı, oldukça pratik ve masrafsız bir tatlıdır. Biz 4 kişilik olarak belirledik; siz dilerseniz oranlarını artırarak kalabalık sofraları dilediğiniz gibi tatlandırabilirsiniz. :)

MALZEMELER
  • 2 ayva
  • 4 kahve fincanı su
  • 6 kahve fincanı şeker
  • 8-9 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Dilediğiniz kadar kaymak veya krem şanti
  • Ceviz veya fındık

YAPILIŞI
  • Öncelikle ayvaları iyice yıkayıp kabuklarını soyun.
  • Ardından ayvaları ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. 
  • Ayvaların altını düz bir şekilde kesin ki tencereye kolay dizilsin.
  • Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de ayrı bir kapta biriktirin. Çünkü çekirdekler ayvanın renginin kırmızılaşmasını sağlayacaktır.
  • Temizlediğiniz ayvaları, kararmaması için limonlu suya koyun ve bir süre bekleyip çıkarın.
  • Büyük bir tencereye ayvaları yerleştirip, her ayvanın üzerine 1 buçuk fincan şeker ekleyin. Şeker kullanmıyorsanız, dilediğiniz kadar oranlayabilirsiniz.
  • Karanfil, çubuk tarçın ve ayva çekirdeklerini üzerine serpiştirin.
  • Tencerenin ağzı kapalı olarak, orta ateşte, ayvaların rengi kızarıp, yumuşayana kadar kaynatın.
  • Pişen ayvaları bir tabağa alıp ılınmasını bekleyin.
  • Ayvaların ortasına damak zevkinize göre kaymak, krem şanti, ceviz ve fındık ekleyin.

Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder