25 Ocak 2016 Pazartesi

Peynirli Yağlama

PEYNİRLİ YAĞLAMA

Malzemeler
  • 1 kg. un
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt 
  • Yarım kalıp maya
  • Su
  • Tuz
İç harç için;
  • Beyaz peynir
  • Tulum peyniri
  • Maydanoz
  • Taze soğan
  • Kırmızı toz biber
Yapılışı
  • Hamur için un, zeytinyağı, süt, maya ve tuzu bir kaba alın.
  • Alabildiği kadar su ekleyip, kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, kabarıncaya kadar bekletin.
  • Yağlamanın iç malzemesi için dilediğiniz miktarda beyaz peynir ve tulum peynirini rendeleyin.
  • Kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanoz ile kırmızı pul biber ekleyip, iyice karıştırın.
  • Kabaran hamuru iki ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Yemek tabağı büyüklüğünde açıp, yarım dairesine harcı koyup üzerine hamuru kapatın.
  • Kenarlarına parmak uçlarınızla bastırarak hamurun yapışmasını sağlayın. 
  • Teflon tavada veya sacda pişirin.
  • Üzerine hafifçe tereyağı sürüp, servis edin.

Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder