DOMATES ÇORBASI
Malzemeler
- 5 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı sıcak su
- ½ su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
- Çorbanızı yapacağınız tencerede tereyağını eritin ve sıvı yağı ekleyin.
- Unu ekleyerek biraz kavurun. Bu aşamada unun tam kavrulması için yuvarlak çizgiler çizerek karıştırmak yerine unu ezerek kavurun. Bu, hem unun topaklanmasını engeller hem de eşit kavrulmasını sağlar.
- Kavurma işleminin ardından domates salçasını ve kabuklarını soyup, rendelediğiniz domatesleri ekleyin.
- Domatesler suyunu çekmeye başlayana kadar kavurun, suyu ve tuzu ekleyin.
- Malzemelerin dibe çökmemesi için, kısık ateşte çorbayı kaynayana kadar karıştırın.
- Çorbanızın altını kapatıp, biraz ılımasını bekledikten sonra sütü ekleyerek, blender ile karıştırın. Bu sayede, hem çorbada topaklanma olmasını engellemiş, hem de çorbanın kıvamlı olmasını sağlamış olursunuz.
- Servis esnasında çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar veya isteğe bağlı karabiber ekleyebilirsiniz.
FIRINDA SEBZELİ TAVUK
Malzemeler
- 4 parça tavuk budu
- 2 adet iri patates
- 2 adet kabak
- 1 konserve bezelye
- 2 adet havuç
- 4 – 5 adet çarliston biber
- 4 – 5 adet kırmızı taze biber
- Sarımsak
- Zeytinyağı
- Salça
- Soya sosu
- Karabiber ve isteğe bağlı baharatlar
Yapılışı
Fırında sebzeli tavuk yaparken, en önemli husus bütün sebzelerin doğru şekilde doğranmasıdır. Bunun nedeni ise, kullanılan bütün sebzelerin ve tavuğun pişme süresinin farklı olmasıdır.
- Öncelikle tavuklarımızın önüne ve arkasına bir bıçak yardımıyla yatay çizikler atıyoruz. Bu sayede tavuğun, hazırlayacağımız salçalı sosu daha iyi çekmesini sağlıyoruz.
- Patatesleri serçe parmağı kalınlığında, yuvarlak şekilde kesin.
- Kabaklar hızlı pişeceği için ister küp küp, isterseniz yuvarlak şekilde kesin; ancak çok ince olmamasına dikkat edin.
- Havuçlar ise, zor pişeceğinden, onları jülyen şekilde doğrayın.
- Aynı şekilde biberleri de jülyen şekilde doğrayın.
- Bütün sebzeleri ve tavukları, bir peçete veya mutfak fırçası yardımıyla yağladığınız fırın tepsisine alın.
- Bu sırada fırınınızı 185 derecede ısıtın.
- Bir kase içerisine salça, rendelenmiş sarımsak, karabiber, isteğe bağlı baharatlarınızı koyun.Üzerlerine yavaş yavaş sıcak su ekleyin, damak tadınıza göre soya sosunu katın. İyice karıştırıp, biraz bekletin.
- Hazırladığınız bu sosu, tavuk ve sebzelerinizin üzerine eşit miktarda dökün ve fırınlayın.
- Ortalama 35 – 40 dakika arasında akşam yemeğiniz hazır!
KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI
Malzemeler
- Közlenmiş patlıcan
- Közlenmiş kırmızı biber
- Domates
- Salatalık
- Maydanoz
- Tuz
- Zeytinyağı
Yapılışı
- Patlıcanları közlemek biraz zaman alan ve zahmetli bir iştir. Bu nedenle Beğendik Mağazaları’ndan aldığınız hazır közlenmiş patlıcanları geniş bir tabağa koyun.
- Üzerine yine Beğendik’te en kalitelisini ve lezzetlisini bulabileceğiniz közlenmiş kırmızı biber konservesini ekleyin.
- Küp küp doğradığınız domates, salatalık ve soğanları katın.
- Zeytinyağı ve tuz ekleyin.
- Dilerseniz salatanın içerisine, dilerseniz yalnızca üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin.
- Salatanız servise hazır!
Afiyet Olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder