25 Ocak 2016 Pazartesi

Ayvalı Et Sote ve Kremalı Mantar Çorbası


AYVALI ET SOTE

Malzemeler
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 800 gram dana kuşbaşı eti
  • 2 adet orta boy ayva
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/4 çay kaşığı yenibahar
Yapılışı
  • Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar hafif pembeleşince, jülyen şeklinde doğradığınız havuçları ekleyin. 
  • Havuçlar da yumuşamaya başlayınca, kuşbaşı eti ekleyin ve kısık ateşte etler suyunu salana kadar pişirin.
  • Suyunu geri çekmeye başlayan etlere yarım ay şeklinde doğradığınız ayvaları ekleyin.
  • Ayvaların üzerine bir parmak kadar gelecek miktarda sıcak su ekleyin, tencerenin kapağını tamamen kapatarak 30-35 dakika pişirin.
  • Pişirme işleminin ortasında, isteğe bağlı olarak, çubuk tarçını ekleyin.
  • Diğer malzemeleri de ekledikten sonra yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Ayvalı et soteniz, servise hazır! :)

KREMALI MANTAR ÇORBASI

Malzemeler
  • 250 gram mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Yapılışı
  • Küp küp doğranmış soğanları tencereye alıp kavurmaya başlayın.
  • Mantarları da ekleyip, iki malzeme de renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  • Mantarlar suyunu çektikten sonra sıcak su ekleyip, kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Bir tavaya zeytinyağı ve unu alın, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
  • Kokusu çıkan una, kaynamakta olan çorba suyundan ekleyin ve kıvamı oturana kadar çırpın.
  • Ardından tencereye unu ve diğer malzemeleri ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayan çorbanıza kremasını da ekledikten sonra, 2-3 dakika daha pişirin.
Çorbanız da servise hazır olduğuna göre, Cümleten Afiyet Olsun! :) 

0 yorum :

Yorum Gönder