AYVALI ET SOTE
Malzemeler
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 800 gram dana kuşbaşı eti
- 2 adet orta boy ayva
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet defne yaprağı
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 çay kaşığı yenibahar
Yapılışı
- Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.
- Soğanlar hafif pembeleşince, jülyen şeklinde doğradığınız havuçları ekleyin.
- Havuçlar da yumuşamaya başlayınca, kuşbaşı eti ekleyin ve kısık ateşte etler suyunu salana kadar pişirin.
- Suyunu geri çekmeye başlayan etlere yarım ay şeklinde doğradığınız ayvaları ekleyin.
- Ayvaların üzerine bir parmak kadar gelecek miktarda sıcak su ekleyin, tencerenin kapağını tamamen kapatarak 30-35 dakika pişirin.
- Pişirme işleminin ortasında, isteğe bağlı olarak, çubuk tarçını ekleyin.
- Diğer malzemeleri de ekledikten sonra yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Ayvalı et soteniz, servise hazır! :)
KREMALI MANTAR ÇORBASI
Malzemeler
- 250 gram mantar
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı krema
- 2 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Yapılışı
- Küp küp doğranmış soğanları tencereye alıp kavurmaya başlayın.
- Mantarları da ekleyip, iki malzeme de renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin.
- Mantarlar suyunu çektikten sonra sıcak su ekleyip, kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Bir tavaya zeytinyağı ve unu alın, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
- Kokusu çıkan una, kaynamakta olan çorba suyundan ekleyin ve kıvamı oturana kadar çırpın.
- Ardından tencereye unu ve diğer malzemeleri ekleyerek kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayan çorbanıza kremasını da ekledikten sonra, 2-3 dakika daha pişirin.
Çorbanız da servise hazır olduğuna göre, Cümleten Afiyet Olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder