18 Ocak 2016 Pazartesi

Kayseri Mutfağı: Leziz Börek Çorbası!


BÖREK ÇORBASI

Malzemeler
  • 1 kg. un 
  • 2 yumurta
  • 1 tutam tuz
İç harç için;
  • 500 gr. kuzu veya dana kıyma
  • Kıyılmış maydanoz
  • İnce kıyılmış soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Sos için;
  • Et suyu veya et suyu tableti
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz 
  • Kırmızı toz biber
  • 1.5-2 litre su
  • Bir kase haşlanmış nohut
Hazırlanışı
  • Unu, 2 yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıp, yoğurun. Normal sertlikte bir hamur elde edin.
  • Oklava ile açıp, 1.5 cm.'lik kareler kesin.
  • İç harcı için gerekli malzemeleri tavaya alıp, kavurun.
  • Kare harcın içine, parmak ucu kadar aldığınız harcı yerleştirin.
  • Kare hamurun dört ucunu da üstten birleştirin.
  • Sos için gerekli malzemeleri, haşlanmış nohut hariç, tencereye alıp kaynatın.
  • Küçük hamurları ekleyip pişirin.
  • Pişmeye yakın, haşlanmış nohutları ekleyin.
  • Bir süre nohutlarla birlikte kaynatın.
  • İsteğe bağlı olarak çorbanın üzerine nane de serpebilirsiniz. :)

Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönderme