BÖREK ÇORBASI
Malzemeler
- 1 kg. un
- 2 yumurta
- 1 tutam tuz
İç harç için;
- 500 gr. kuzu veya dana kıyma
- Kıyılmış maydanoz
- İnce kıyılmış soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Sos için;
- Et suyu veya et suyu tableti
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- 1.5-2 litre su
- Bir kase haşlanmış nohut
Hazırlanışı
- Unu, 2 yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıp, yoğurun. Normal sertlikte bir hamur elde edin.
- Oklava ile açıp, 1.5 cm.'lik kareler kesin.
- İç harcı için gerekli malzemeleri tavaya alıp, kavurun.
- Kare harcın içine, parmak ucu kadar aldığınız harcı yerleştirin.
- Kare hamurun dört ucunu da üstten birleştirin.
- Sos için gerekli malzemeleri, haşlanmış nohut hariç, tencereye alıp kaynatın.
- Küçük hamurları ekleyip pişirin.
- Pişmeye yakın, haşlanmış nohutları ekleyin.
- Bir süre nohutlarla birlikte kaynatın.
- İsteğe bağlı olarak çorbanın üzerine nane de serpebilirsiniz. :)
Afiyet Olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder