SOĞAN ÇORBASI
Malzemeler
- 5 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 7 su bardağı et suyu
- Tuz
- Karabiber
- Dilimlenmiş ekmek
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
- Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın.
- Tencerede erittiğiniz tereyağının içine soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Kavurma işlemini, soğanlar karamelize olana kadar sürdürün.
- Bu esnada çorbanızın baharatlarını ekleyin ve kavurma işlemini bu şekilde sonlandırın.
- İyice yumuşayan soğanları, birkaç dakika yüksek ateşte pişirin ve soğanların renklenmesini sağlayın.
- Çorbanın ununu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından et suyunu ekleyin, kışık ateşte kaynamaya bırakın.
- Yaklaşık 15 - 20 dakika kaynayan çorbanızı servis kasesine alın ve üzerine bir dilim ekmek yerleştirip, rendelenmiş kaşar serpin.
- Çorbanızı, 200 derecede ısıtılmış fırına verin.
- Kaşar eriyene kadar pişirin.
İşte çorbanız hazır!
BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ
Malzemeler
- 750 gr. brokoli
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 su bardağı su
- 1 diş sarımsak
Beşamel sos için;
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2.5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar
Yapılışı
- Brokolileri ayıklayın. Çiçeklerini, sert ve büyük kök kısımlarını temizleyin.
- Bilinenin aksine, brokolileri direkt sıcak suda haşlamaya başlamayın.
- Önce 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile brokolileri sürekli çevirerek hafifçe kavurun.
- Ardından, kaynamış suyu yavaş yavaş brokolilerin üzerine ekleyin.
- Haşlama esnasında tencereye bir diş sarımsak atın ve bu şekilde yaklaşık 5 - 6 dakika haşlama işlemini gerçekleştirin.
- Haşlanan brokolilerin suyunu süzüp, fırın kabına alın.
- Beşamel sosu için, tereyağı sos tenceresinde eritin ve yağ köpürmeye başlayınca unu katın.
- Kısık ateşte sürekli çevirerek unu kavurun.
- Renklenmeye başlayan unun üzerine yavaş yavaş sütünü ekleyin.
- Bu esnada tuzu ve karabiberi de ekleyip, sürekli karışıtırın.
- Kıvamını alan sosu, ocaktan alıp brokolilerin üzerine dökün.
- Rendelenmiş kaşar peynirini, istediğiniz miktarda serpin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
Afiyetle yemeniz için Beşamel Soslu Brokoli de artık hazır!
Afiyet Olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder