8 Ekim 2016 Cumartesi

Polonya Mantısı "Pierogi" Tarifi




Pierogi, ülkemizde yapılan mantı çeşitlerine çok benzediği için “Polonya Mantısı” olarak da bilinir.  Bu en temel iç malzemelerinin yanı sıra farklı dolgu malzemeleri kullanarak da birbirinden farklı Pierogiler yapmak mümkün. 

MALZEMELER

Hamur için;
  • 1 yumurta 
  • 1/3 su bardağı süt 
  • Bir tutam tuz 
  • 1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un 


İç harcı için;
  • 1 adet büyük boy patates 
  • 1 / 2 soğan 
  • 2 çorba kaşığı tereyağı


YAPILIŞI
  • Soğanları küçük küçük doğrayın ve tereyağında kavurun.
  • Patatesleri haşlayın. Kavrulan soğanları, tuz ve karabiberi de ekleyip püre haline getirin.
  • Bir kapta yumurta ve sütü çırpın.
  • Sütlü karışıma un ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru yarım saat buz dolabında dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamuru, mantı hamuru gibi incecik açıp, iç harcı koyun. Bir yumurtanın akını biraz çırpın. Hamuru kapatırken hamurun kenarlarına sürün ve bastırarak kapatın.
  • Hamuru iki yemek kaşığı tereyağında altın rengini alana kadar kızartın. Kızartmak istemezseniz haşlayarak da servis edebilirsiniz.
                                                                Afiyet Olsun!  :)

0 yorum :

Yorum Gönderme