MALZEMELER
Hamuru için;
- 6 çorba kasesi su
- 1 çorba kasesi un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 bütün tavuk eti
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 4.5 litre su
- Üç çorba kasesi suyu bir tencereye alın ve kaynatın.
- 3 çorba kasesi suya unu ekleyip iyice karıştırın.
- Tel süzgeçten geçirip, kaynamakta olan suya ilave edin.
- Ara vermeden hep aynı yönde, tahta kaşık ile karıştırın.
- Unun kokusu gittikten sonra, tencereyi ocaktan alın.
- Hazırladığınız unlu karışımı suyla ıslatılmış tepsiye dökün.
- Hamuru 5 saat bu şekilde bekletin.
- Tavuk etini 1.5 litre suyun içinde haşlayın.
- Başka bir tencerede margarin ve unu pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salça ve kırmızı toz biberi ekleyin. Biraz karıştırıp 3 litre suyu ve tavuğu haşladığınız suyu ilave edin.
- Su kaynadıktan sonra, kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.
- Tavuk etini kemiklerinden ayırın. Tiftiklediğiniz tavuğu çorbaya ekleyin.
- 5-10 dakika daha beklettikten sonra servis edin.
- Unlu pelteyi, küçük parçalara kesip, çorbaya ekleyin.
Afiyet Olsun!
0 yorum :
Yorum Gönder