MALZEMELER
- Bir paket güllaç
- 1.5 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- Çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı gül suyu (İsteğe bağlıdır.)
Süsleme İçin;
- Fındık
- Nar
- Antep Fıstığı
- Tercihen çeşitli meyveler
YAPILIŞI
- Süt ve şekeri geniş bir tencerede ısıtın. Şeker tamamen eriyince oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Güllaç yapraklarını, parlak kısımları üste gelecek şekilde sırayla tepsiye koyun ve her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt dökün.
- 5 güllaç yaprağını da aynı şekilde tepsiye koyun ve sırayla süt ile ıslatın.
- Beşinci kattan sonra, güllacın üzerini ceviz ile kaplayın.
- Geriye kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak tepsiye koyun ve süt ile ıslatın.
- Bir bardak süte 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyin ve bu karışımı tepsinin her yerine eşit miktarda dökün.
- Tepsiyi en az 3 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
- Soğumuş olan güllacı servis etmeden önce nar, ceviz, fındık veya antep fıstığı ile süsleyin.
- Küçük bir ipucu: Tatlınızı meyve ile süsleyecekseniz, güllacı mutlaka en az 5 saat buzdolabında soğutun.
- Ilık kalan tatlı üzerinde meyveler suyunu salar ve tatlının hem görüntüsünü hem de lezzetini bozar.
Afiyet olsun :)
0 yorum :
Yorum Gönder