MALZEMELER
- 3 yumurta
- 250 ml süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Çekilmiş ceviz
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
- Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
- İndirmeye yakın, limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Şerbeti soğutun.
- Yumurtalar, süt, zeytinyağı ve alabildiği kadar unu bir kapta karıştırıp, yoğurun.
- Üzerini bir bezle örtüp, bir saat dinlendirin.
- 15 bezeye ayırın.
- Bezelerin üzerine nişastalı un serperek açabildiğiniz kadar ince açın.
- Açtığınız yufkaları dörde bölün.
- Yufka parçalarını ortaya doğru büzerek toplayın.
- Ortalarına ceviz içi koyup kapatın.
- Kapatılan kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizin.
- Tüm parçaların üzerine hafifçe kavrulmuş yağ gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Pişirdiğiniz hamurlar sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün.
- Şerbeti çekene kadar bekletip, servis edin!
Afiyet olsun!
0 yorum :
Yorum Gönder