2 Temmuz 2016 Cumartesi

Tatlıların Gülü: Güllü Baklava!


MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 250 ml süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Çekilmiş ceviz 
Şerbet İçin;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
YAPILIŞI
  • Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. 
  • İndirmeye yakın, limon suyunu ekleyip karıştırın. 
  • Şerbeti soğutun. 
  • Yumurtalar, süt, zeytinyağı ve alabildiği kadar unu bir kapta karıştırıp, yoğurun. 
  • Üzerini bir bezle örtüp, bir saat dinlendirin. 
  • 15 bezeye ayırın. 
  • Bezelerin üzerine nişastalı un serperek açabildiğiniz kadar ince açın. 
  • Açtığınız yufkaları dörde bölün. 
  • Yufka parçalarını ortaya doğru büzerek toplayın. 
  • Ortalarına ceviz içi koyup kapatın. 
  • Kapatılan kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizin. 
  • Tüm parçaların üzerine hafifçe kavrulmuş yağ gezdirin. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. 
  • Pişirdiğiniz hamurlar sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. 
  • Şerbeti çekene kadar bekletip, servis edin! 
Afiyet olsun! 

0 yorum :

Yorum Gönder