27 Ekim 2015 Salı

Çocuğunuza Okul Hayatında Destek Olmanızı Sağlayacak Öneriler


Çoğumuzda “Son güne gelmeden bir işi yapmama!” alışkanlığı var. Bu kötü alışkanlığı çocuğunuzun kazanmaması için, çocuğunuza daha ilkokuldan organize olmayı öğretmeniz gerekiyor. Bunu yapmak için öncelikle ona, okuldan geldikten sonra uygun bir saati, ödev saati olarak belirleyebilirsiniz. Her gün ödev saati kavramı olması, daha sonraki okul hayatında bir haftaya, hatta bir aya yayılabilen büyük ödevlerde çocuğunuzun çok işine yarayacaktır. Büyük ödevler, son bir güne sıkıştırılmadan, her gün üzerinde çalışılarak çok daha sağlıklı bir şekilde bitirilecektir. Ödevi olmayan günlerde, ödev saatinde konu tekrarı yapmasını sağlamanız, çocuğunuzun sınavlardaki başarısını da artıracaktır.

Hiçbir zaman çocuğunuzun ödevlerinde sizin parmağınız olmasın, ödev için gereken tüm bilgileri, fikirleri ve uygulamaları çocuğunuzun kendisinin yapması gerekiyor. Sizin göreviniz ona rehberlik etmek. Ödevi için gerekli materyalleri eksiksiz temin etmekle işe başlayabilirsiniz. Ödeviyle ilgili soruları olduğunda onunla beraber internetten araştırma yapabilirsiniz. Çözemediği bir problem karşısında sinirlendiği zaman, ona kısa bir mola verdirip sakinleşmesini, sinirlenmesinin ona bir şey katmayacağını söyleyebilirsiniz. Ve ödevi tamamladığında bir göz gezdirerek kontrol edebilirsiniz. Eğer ödevinde hata bulursanız, doğrusunu siz söylemeyin. Kendisi araştırarak ve hatanın üzerinden geçerek doğruya ulaşsın.

Çocuğunuzun yaptığı ödevleri ve projeleri takip ederken, yaptığı güzel işleri özgüven artırıcı cümlelerle ödüllendirin. Ancak tabii ki hataları olduğunda bunları ona söylemekten kaçınmayın. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey, olumsuz eleştirilerinizi yumuşak bir dille ifade etmeniz. Olumsuz eleştirilerinizin onun gelişimine katkıda bulunabilmesi için, kırıcı bir dille söylenmemesi gerekiyor.

0 yorum :

Yorum Gönder