Tadına doyulmaz Aşure Dönemi geldi!
Peki ya siz Aşure hazırlığı için hazır mısınız?
İşte sevdiklerinizle gönül rahatlığıyla paylaşabileceğiniz, ev yapımı enfes Aşure tarifimiz! :)
Malzemeler
- 500g aşurelik buğday (3 su bardağı)
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 200 g kuru kayısı
- 200 g kuru üzüm
- 1 su bardağı fındık
- 3 lt su
- 2 su bardağı süt
- 4 su bardağı toz şeker
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı karanfil suyu
Üzeri için;
- 25 g fındık
- 25 g kuş üzümü
- 100 g ceviz
- 1 adet nar
- Tarçın
Hazırlanışı
- Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın.
- Buğdayı yıkayıp,derin bir tencerede 10 dakika kaynatın.
- Kaynama işleminden sonra buğdayların suyunu iyice süzün.
- Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu tekrar süzün.
- Kaynamış su ekleyerek yaklaşık 50 dakika kadar orta ateşte kaynatın.
- Yumuşayan buğdayın içine haşlanmış nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, yıkanmış pirinç ekleyerek, 15 dakika kaynatın.
- Sıcak süt, şeker, tuz, karabiber, fındık, karanfil suyu ekleyerek, 15 dakika daha kaynatın. Bu esnada yanınızda sürekli kaynar su bulundurun. Aşurenin kıvamını ayarlayabilmek için sıcak suya ihtiyacınız olacaktır.
- Hazır olan aşureyi, cam keselere koyun.
- Aşure soğuduktan sonra, kaselerin üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder