30 Eylül 2015 Çarşamba

Tadına Doyulmaz Bir Boşnak Lezzeti: Pita!


Boşnak Mutfağı'ndan şahane bir lezzete ne dersiniz? 
İşte sizin için derlediğimiz tadına doyulmaz Pita Tarifi!
Ekmek yerine alternatif olarak tüketebileceğiniz bu lezzet, sizi kendine bağımlı edebilir; bizden söylemesi! :)

Malzemeler:
İçi için;
  • 15 gram instant maya (2 yemek kaşığı kadar)
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su (kıvamına göre isteğe bağlı ilavede bulunabilirsiniz.)
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Süt
Hazırlanışı:
  • Un, maya, şeker ve tuzu bir kapta harmanlayın.
  • Karışıma yavaş yavaş su ekleyip, iyice yoğurun.
  • Hamuru 6-8 parçaya ayırın.
  • Ayırdığınız hamurları, merdane yardımıyla çok inceltmeden, yuvarlak şekilde açın.
  • Bir fırın tepsisine, yağlı kağıt serin.
  • Açtığınız hamurları, yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine dizin.
  • Dizdiğiniz hamurların üzerini bir bez ile örtün ve 30 dakika bekletin.
  • Bu sırada fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak bir süre ısıtın.
  • 30 dakika beklettiğiniz, kabaran hamurların üzerine fırçayla süt sürün ve fırına verin.
  • Hamur bezeleri altın rengini aldığında, tepsiyi fırından alın.

İster sade tüketebileceğiniz, isterseniz de sandviç gibi kullanabileceğiniz Pita, afiyetle yemeniz için hazır.

Cümleten Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder