1 Eylül 2015 Salı

Fas Usulü Fırında Piliç Nasıl Yapılır?


Malzemeler:
  • 150 gram kemikli piliç 
  • Yarım adet soğan 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil 
  • 1 çay kaşığı kıyılmış taze kişniş 
  • Tuz, karabiber 
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber 
  • 10 adet çekirdekleri alınmış zeytin 
  • 5 adet kesilmiş yeşil zeytin 
  • 2 su bardağı tavuk suyu 

Yapılışı:
  • Tencerede zeytinyağıyla soğanları ve sarımsakları soteleyin. 
  • Üzerine kuşbaşı doğranmış piliçleri ve tüm baharatları ilave ederek 5 dakika daha soteleyin. 
  • Soteleme işlemi bittikten sonra tuz ve biberini ayarlayıp, 2 su bardağı tavuk suyunu ekleyip ağır ateşte 15 dakika pişirin. 
  • Bu arada közlenmiş biberleri kuşbaşı şeklinde doğrayıp, tavada, zeytinlerle birlikte soteleyin. 
  • Kırmızı biberli ve zeytinli karışımı piliçlerin üzerine gezdirip servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder