Malzemeler:
- 150 gram kemikli piliç
- Yarım adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı kıyılmış taze kişniş
- Tuz, karabiber
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 10 adet çekirdekleri alınmış zeytin
- 5 adet kesilmiş yeşil zeytin
- 2 su bardağı tavuk suyu
Yapılışı:
- Tencerede zeytinyağıyla soğanları ve sarımsakları soteleyin.
- Üzerine kuşbaşı doğranmış piliçleri ve tüm baharatları ilave ederek 5 dakika daha soteleyin.
- Soteleme işlemi bittikten sonra tuz ve biberini ayarlayıp, 2 su bardağı tavuk suyunu ekleyip ağır ateşte 15 dakika pişirin.
- Bu arada közlenmiş biberleri kuşbaşı şeklinde doğrayıp, tavada, zeytinlerle birlikte soteleyin.
- Kırmızı biberli ve zeytinli karışımı piliçlerin üzerine gezdirip servis yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder