Her türlü kek içerisine muz ekleyebilirsiniz ama bu kek, üstü ile diğer tüm kekleri geride bırakacak.
Garanti Ediyoruz!
MALZEMELER
Kek için;
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı muskat
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı tereyağı
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 su bardağı ezilmiş muz
- 1/2 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 6 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)
- 1/2 su bardağı ceviz
HAZIRLANIŞI
İç kısmı;
- Tereyağı ve şekeri kar olana kadar çırpın.
- Çırptığınız karışımın içerisine, yumurtaları birer birer ekleyin.
- Ardından vanilya, süt ve muzu ekleyip iyice çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeleri de karışımın içine ekleyerek, elde ettiğiniz karışımı kek kalıbına koyun.
Üst kısmı;
- Tereyağı ile şekeri iyice karıştırın.
- Ardından kalan malzemeleri ekleyerek, kek hamurunun üzerine serpin.
- Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında, 35 dk pişirmeye bırakın.
35 dk sonunda, lezzetine doyamayacağınız Muzlu Kek, afiyetle yemeniz için hazır! :)
0 yorum :
Yorum Gönder