1 Eylül 2015 Salı

Kararmış Muzları Değerlendirmenin En Tatlı Yolu

Her türlü kek içerisine muz ekleyebilirsiniz ama bu kek, üstü ile diğer tüm kekleri geride bırakacak. 
Garanti Ediyoruz!

MALZEMELER

Kek için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı muskat
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı ezilmiş muz
  • 1/2 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 6 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)
  • 1/2 su bardağı ceviz

HAZIRLANIŞI

İç kısmı;

  • Tereyağı ve şekeri kar olana kadar çırpın.
  • Çırptığınız karışımın içerisine, yumurtaları birer birer ekleyin.
  • Ardından vanilya, süt ve muzu ekleyip iyice çırpmaya devam edin.
  • Kuru malzemeleri de karışımın içine ekleyerek, elde ettiğiniz karışımı kek kalıbına koyun.

Üst kısmı;

  • Tereyağı ile şekeri iyice karıştırın.
  • Ardından kalan malzemeleri ekleyerek, kek hamurunun üzerine serpin.
  • Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında, 35 dk pişirmeye bırakın.

35 dk sonunda, lezzetine doyamayacağınız Muzlu Kek, afiyetle yemeniz için hazır! :)

0 yorum :

Yorum Gönder