HAZIRLANIŞI
- Süt köpüğü alınmış sade yağ olarak da bilinen tereyağını tercihen bakır bir tavaya alın.
- Kısık ateşte erimeye bırakın.
- Süt kaymağını katıp tereyağıyla birlikte sıvı bir hal alana kadar eritin.
- Kaymak ve tereyağı tamamen eridiğinde un katıp kısık ateşte kavurun.
- Sonrasında azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
- Mısır unu renk almaya başladığında bir parça su ekleyip çektirin.
- Ardından kalan suyu ekleyin.
- Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp hafifçe karıştırın.
- Kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz kuymağı, tereyağı üzerine çıkıp renk aldığında ocaktan alın.
- Hiç bekletmeden, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder