24 Ağustos 2015 Pazartesi

Karadeniz'in Gözdesi Kuymak Nasıl Yapılır?


HAZIRLANIŞI
  • Süt köpüğü alınmış sade yağ olarak da bilinen tereyağını tercihen bakır bir tavaya alın.
  • Kısık ateşte erimeye bırakın.
  • Süt kaymağını katıp tereyağıyla birlikte sıvı bir hal alana kadar eritin.
  • Kaymak ve tereyağı tamamen eridiğinde un katıp kısık ateşte kavurun.
  • Sonrasında azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
  • Mısır unu renk almaya başladığında bir parça su ekleyip çektirin.
  • Ardından kalan suyu ekleyin.
  • Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp hafifçe karıştırın.
  • Kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz kuymağı, tereyağı üzerine çıkıp renk aldığında ocaktan alın. 
  • Hiç bekletmeden, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder