Pişirme Süresi: 45 dakika
Porsiyon: 5-6 Kişilik
Malzemeler
- 2 adet yeşil biber
- 2 soğan
- 4 orta boy patlıcan
- 3 patates
- 4 domates
- 2 kabak (isteğe bağlı)
- Taze Fasulye (isteğe bağlı)
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Tuz/Karabiber/Kırmızı biber
Yapılışı
- Tencerenin tabanını kaplayacak kadar zeytin yağı dökülür.
- Yağ ısınınca ince ince doğranmış soğan ve biber kavrulur.
- Üzerine küp küp doğranmış patatesler, varsa kabaklar, iri iri doğranmış patlıcanlar ve patlıcanların üzerine ise domatesler yerleştirilir.
- Biraz sıcak suyla salça karıştırılıp, sebzelerin üzerinde gezdirilir.
- Kaynayıncaya kadar kısık ateşte sebzeler sotelenir.
- Sonrasında ise baharatlar eklenir.
- 20 dakika içinde tadına doyamayacağınız "Zeytinyağlı Türlü" servise hazır olacak!
Püf Noktalar
- Patlıcanların iri iri doğranması, domateslerin ise kabuğunun soyulup ince ince doğranması önemli.
- Lezzetin yemeğe geçmesi için, sebzeleri kaynamandan önce karıştırmamak gerekiyor.
Afiyet Olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder