16 Ağustos 2015 Pazar

Zeytinyağlı Türlü Tarifi



Pişirme Süresi: 45 dakika
Porsiyon: 5-6 Kişilik

Malzemeler
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 soğan
  • 4 orta boy patlıcan
  • 3 patates
  • 4 domates
  • 2 kabak (isteğe bağlı)
  • Taze Fasulye (isteğe bağlı)
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz/Karabiber/Kırmızı biber
Yapılışı
  • Tencerenin tabanını kaplayacak kadar zeytin yağı dökülür. 
  • Yağ ısınınca ince ince doğranmış soğan ve biber kavrulur. 
  • Üzerine küp küp doğranmış patatesler, varsa kabaklar, iri iri doğranmış patlıcanlar ve patlıcanların üzerine ise domatesler yerleştirilir. 
  • Biraz sıcak suyla salça karıştırılıp, sebzelerin üzerinde gezdirilir. 
  • Kaynayıncaya kadar kısık ateşte sebzeler sotelenir. 
  • Sonrasında ise baharatlar eklenir. 
  • 20 dakika içinde tadına doyamayacağınız "Zeytinyağlı Türlü" servise hazır olacak!

Püf Noktalar
  1. Patlıcanların iri iri doğranması, domateslerin ise kabuğunun soyulup ince ince doğranması önemli.
  2. Lezzetin yemeğe geçmesi için, sebzeleri kaynamandan önce karıştırmamak gerekiyor.
Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder