24 Temmuz 2015 Cuma

Zeytinyağlı Fava Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Fava Tarifi

Baklanın en güzel hallerinden biri olan zeytinyağlı fava, iştah açıcı bir başlangıç olmasının yanı sıra kanepe, börek, salata hatta pizza tariflerinde de kullanılabilir.

HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DK.
PİŞİRME SÜRESİ: 45 DK.
PORSİYON: 6 KİŞİLİK

MALZEMELER:
  • 1.5 su bardağı kuru bakla
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Bol suda yıkadığınız kuru baklayı, daha kısa sürede pişmesi için bir gece önceden suda bekletin.
Favanın servis öncesinde hafif sulu bir kıvamda kalması gerekmektedir. Bekledikçe suyunu çekecektir.
Aromatik tatlardan hoşlanıyorsanız, favaya kereviz de ekleyebilirsiniz.
Silikon servis kaplarında şekil verdiğiniz favayı, porsiyon olarak da ikram edebilirsiniz.  

HAZIRLANIŞI:
  • Kuru soğanı iri parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar kavurun.
  • Sıcak suyu tencereye aktarın. Pişirme süresini kısaltmak adına uzun süre suda beklettiğiniz kuru bakla, toz şeker, tuz ve portakal suyunu da, sıcak suyun içine ekleyin.
  • Baklalar yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika, orta ateşte kaynatın. Zeytinyağının eşsiz bir tat verdiği favaya kavuşmak için, blender yardımıyla karışımı püre haline getirin.
  • Ilındıktan sonra, favayı servis tabağına alın. Üzerine bolca zeytinyağı ilave edin. Arzuya göre dereotu ile de süsleyebilirsiniz.
  • Bu keyfi daha da doyurucu hale getirmek için, kızarmış ekmek dilimleri üzerinde sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet Olsun!



0 yorum :

Yorum Gönder