MALZEMELER:
- 8 dilim biftek
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 adet orta boy domates
- 10-15 adet arpacık soğan
- 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı sıcak su
- Kekik, Karabiber, Pul biber, Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Tavaya az sıvı yağ koyarak kızdırın. Biftekleri arkalı önlü çok az yağda çevirin.
- Düdüklü tencerenin tabanına hiçbir şey koymadan biftekleri dizin.
- Üzerine rendelenmiş domates, salça ve su karışımını iyice karıştırdıktan sonra döküp yayın. (Sosunuz etlerin üzerine örtmezse çok az sıcak su ekleyebilirsiniz.)
- İsteğe bağlı olarak soğan ve ikiye kesilmiş sarımsakları ilave edin.
- Son olarak baharatları da en üste serpin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynama sesini duyduktan sonra kısık ateşe alın.
- 20-25 dakika içerisinde etleriniz pişecektir. 20 dakika sonunda kontrol edin, gerekirse 6-7 dakika daha kaynatırsınız.
Şimdiden afiyet olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder