21 Temmuz 2015 Salı

Soslu Biftek Tarifi





MALZEMELER:
  • 8 dilim biftek
  • Sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 adet orta boy domates
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Kekik, Karabiber, Pul biber, Tuz 

HAZIRLANIŞI:
  • Tavaya az sıvı yağ koyarak kızdırın. Biftekleri arkalı önlü çok az yağda çevirin.
  • Düdüklü tencerenin tabanına hiçbir şey koymadan biftekleri dizin.
  • Üzerine rendelenmiş domates, salça ve su karışımını iyice karıştırdıktan sonra döküp yayın. (Sosunuz etlerin üzerine örtmezse çok az sıcak su ekleyebilirsiniz.) 
  • İsteğe bağlı olarak soğan ve ikiye kesilmiş sarımsakları ilave edin.
  • Son olarak baharatları da en üste serpin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynama sesini duyduktan sonra kısık ateşe alın.
  • 20-25 dakika içerisinde etleriniz pişecektir. 20 dakika sonunda kontrol edin, gerekirse 6-7 dakika daha kaynatırsınız.
Şimdiden afiyet olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder