26 Temmuz 2015 Pazar

Sağlıklı Bronzlaşmak İçin Neler Yapmak Gerekir?

Moda dergilerinden fırlamış gibi, fit bir vücut ve ipeksi bir bronzluğa sahip olmayı hangi kadın istemez ki?
Fit bir vücuda sahip olmak için, tabii ki düzenli olarak spor yapmak ve beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Oysa bronz bir vücuda sahip olmak için bronzlaştırıcı krem kullanmak, solaryuma girmek ya da güneş banyosu yapmak yeterli oluyor.
"Bronzluğu doğal yoldan, sıcacık güneş ışınlarıyla elde ederim" diyorsanız, uymanız gereken kurallar olduğunu da unutmayın! Biliyorsunuz ki artık güneşin altında saatlerce yatmak, bir çok tehlikeyi de beraberinde getiriyor.

Peki sağlıklı bir şekilde bronzlaşabilmek için neler yapmak gerekiyor?
  • Öncelikle tabii ki, hepimizin bildiği klasik saat dilimlerine dikkat etmek gerekiyor. (10:00-15:00 saatlerinde, dik açıyla vuran güneş ışınlarından korunmak için, bu saat dilimleri arasında mümkün olduğunca gölgede bulunmak çok önemli.)
  • Güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce, koruyucu krem sürmeyi ihmal etmemek gerekiyor. Özellikle, hem UVA hem de UVB'ye karşı etkili olan kremleri tercih etmekte fayda var. Ayrıca kremin, en az 50 faktör olmasına da dikkat edilmeli.
  • Deniz veya havuz kenarında olanların, özellikle koruyucu krem bakımına dikkat etmesi gerekiyor. Suya girip çıktıkça, etkisini kaybeden kremlerin tazelenmesi, kişinin tehlikeli güneş ışınlarına maruz kalmasına engel olacaktır.
  • Koruyucu kremlerin yanı sıra, güneş gözlüğü ve şapka kullanmak da, tehlikeli güneş ışınlarından korunmayı sağlayacaktır. (Özellikle kaliteli bir güneş gözlüğü kullanımında, güneş ışınları %99 bloke edilebilmektedir.)
  • Doğum kontrol hapı gibi ilaç kullanan kişilerin, doktora danışmadan ürün kullanmaması gerekiyor.
  • Cilt tipi tam olarak bilinmeden, ezbere hareket etmek kişiye ciddi cilt sorunları yaşatabilir. Bu sebeple, bir dermatoloğa danışarak ürün kullanmakta fayda var.
  • Koruyucu kremlerin çok fazla kullanılmasından ötürü, ciltte kuruma meydana gelebilir. Bu yüzden koruyucu krem kadar, nemlendirici kremle kendinize bakım yapmanız da çok önemli. (Hatta mümkünse, nemlendirici bazlı koruyucu kremleri tercih etmekte fayda var.)
  • Koruyucu krem sürmeden evvel, parfüm, deodorant vb. ürünleri kullanmamaya dikkat etmek gerekiyor. Bu ürünler, koruyucu kremin etkisini azaltarak, tehlikeli ışınların vücuda daha fazla nüfuz etmesine sebep oluyor.
  • Özellikle yüz için kullanılan ürünlerde, jel bazlı ürün kullanımına dikkat etmek önemli. Yağ bazlı ürünler vücutta tercih edilebilir ancak yüz için uygun değildir.

0 yorum :

Yorum Gönder