MALZEMELER:
- 10 adet küçük, uzun Girit kabağı
- 1 ölçü ayçiçeği yağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet domates
- 250 gram kuzu kıyması
- 1 avuç maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı et suyu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam toz kişniş
- Minik kabakların karnını, patlıcan yarar gibi yarın.
- Tavaya ayçiçeği yağı dökün ve ısıtın.
- Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Sarımsağın da kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
- Kabakları ayçiçeği yağında kızartın ve kızaran kabakları içine peçete serdiğiniz bir kabın içerisinde dinlenmeye bırakın.
- Ayrı bir tavaya tereyağı koyup, eritin. Hazırladığınız soğan ve sarımsakları da bu tavanın içerisine atıp, iyice karıştırın. Soğanlar hafiften rengini alırken, kıymayı da tavaya ekleyerek, kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Domatesin kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısmını çıkartın. Ayıkladığınız domatesleri, önce şeritler, sonra küpler halinde doğrayın ve onları da kısık ateşte bıraktığınız tavaya ilave edin.
- Maydanozu da ince ince kıyın ve ardından onu da tavaya ekleyin.
- Salçayı eklemeden önce, ayrı bir kasede et suyuyla yumuşatın. Yumuşattığınız salçayı harca ekleyin ve ocağın altını açıp, harcı iyice karıştırın.
- Tuz, karabiber, kimyon ve toz kişnişi de ekleyerek, harcı karıştırmaya devam edin.
- Harcın kurumasını önlemek için, az miktarda et suyunu tavaya ilave ederek, ocağı kapatın.
- Dinlenmeye bıraktığınız kabakları pişirmek için, fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
- Kızartmış olduğunuz kabakları, içlerini açarak, yağlı kağıdın üzerine yerleştirin ve bir miktar tuz serpin.
- Bir kaşık yardımıyla, kabakların içine, hazırladığınız iç harcı doldurun ve tepsiyi fırına verin.
- 180 dereceye ayarlanan fırında, 15 dakika, kabakların pişmesi için yeterli olacaktır.
Afiyet Olsun!
0 yorum :
Yorum Gönder