21 Temmuz 2015 Salı

Kabak Karnıyarık Nasıl Yapılır?



MALZEMELER:
  • 10 adet küçük, uzun Girit kabağı
  • 1 ölçü ayçiçeği yağı
İç harç için:
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates
  • 250 gram kuzu kıyması
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı et suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam toz kişniş
HAZIRLANIŞI:
  • Minik kabakların karnını, patlıcan yarar gibi yarın.
  • Tavaya ayçiçeği yağı dökün ve ısıtın.
  • Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  • Sarımsağın da kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
  • Kabakları ayçiçeği yağında kızartın ve kızaran kabakları içine peçete serdiğiniz bir kabın içerisinde dinlenmeye bırakın. 
  • Ayrı bir tavaya tereyağı koyup, eritin. Hazırladığınız soğan ve sarımsakları da bu tavanın içerisine atıp, iyice karıştırın. Soğanlar hafiften rengini alırken, kıymayı da tavaya ekleyerek, kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Domatesin kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısmını çıkartın. Ayıkladığınız domatesleri, önce şeritler, sonra küpler halinde doğrayın ve onları da kısık ateşte bıraktığınız tavaya ilave edin.
  • Maydanozu da ince ince kıyın ve ardından onu da tavaya ekleyin.
  • Salçayı eklemeden önce, ayrı bir kasede et suyuyla yumuşatın. Yumuşattığınız salçayı harca ekleyin ve ocağın altını açıp, harcı iyice karıştırın.
  • Tuz, karabiber, kimyon ve toz kişnişi de ekleyerek, harcı karıştırmaya devam edin.
  • Harcın kurumasını önlemek için, az miktarda et suyunu tavaya ilave ederek, ocağı kapatın.
  • Dinlenmeye bıraktığınız kabakları pişirmek için, fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
  • Kızartmış olduğunuz kabakları, içlerini açarak, yağlı kağıdın üzerine yerleştirin ve bir miktar tuz serpin.
  • Bir kaşık yardımıyla, kabakların içine, hazırladığınız iç harcı doldurun ve tepsiyi fırına verin.
  • 180 dereceye ayarlanan fırında, 15 dakika, kabakların pişmesi için yeterli olacaktır.
Afiyet Olsun! 

0 yorum :

Yorum Gönder