1 Kasım 2016 Salı

Tahıllı ve Sebzeli Sağlıklı Sandviç Tüyoları!


Sıcak içlerle hazırlanacak, sindirimi kolay sandviçler ve çok kısa sürede hazırlanabilen soğuk sandviçler zor zamanlarda her zaman tercih ettiğimiz pratik menülerdir. Bugün 3 Kasım Dünya Sandviç Günü; sizin için bu hafta geçmişi çok uzun yıllara uzanan sandviçlerin daha lezzetli ve sağlıklı olması için bazı tüyolar hazırladık. 

Sandviçi her çeşit ekmekle yapmak mümkündür.
Çeşit çeşit sandviç vardır; küçücük ekmeklerin içine koca bir dünya sığdırabilirsiniz. En taze ve sağlıklı sebzelerden füme etlere, doğal peynirlerden tuzlu ezmelere kadar çok geniş bir yelpazesi vardır sandviçlerin. Diyet yapanlar için bile oldukça düşük kalorili hale getirilebilir; yeter ki sandviç ekmeğinizi doğru seçin. Artık marketlerde ve fırınlarda farklı sandviç ekmekleri satın almak çok kolaylaştı. Çekirdek, ceviz ve susam gibi tahıllı ekmekler, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek, ekşi mayalı ekmek ve daha niceleri... Yeter ki siz sağlıklı ve farklı bir ekmek denemek isteyin. Bu tarz ekmekler besin değeri yüksek, uzun ömürlü ve oldukça sağlıklı ekmek çeşitleridir. 

Sos veya ezme ekleyerek sandviçinizi daha lezzetli hale getirin.
Damak tadınıza, diyetinize veya sağlık koşullarınıza göre dilediğiniz ekmeği seçtikten sonra, sıra geldi soslara. Soslar ekmeğin tadını artırdığı gibi, sandviçinizi de çiğnemesi ve sindirmesi kolay bir hale getirir. Sıcak iç hazırlanacak bir sandviç için en lezzetli soslar; pesto sosu, ketçap, Guacamole sosu, avakado sosu, rus salatası veya mayonezdir. Sıcak bir et parçası, sotelenmiş tavuk veya füme hindiyle bu soslar birleştiğinde ortaya bambaşka bir lezzet çıkacaktır. Tabi daha pek çok bilindik sosu ve ezmeyi sandviç ekmeğinizin içine sürebilirsiniz. Sıcak sandviçlerin bir diğer sosu eritilmiş peynir olabilir, tüm malzemenin üzerine dökülecek erimiş peynir veya sote mantar, sandviçinize çeşitlilik kattığı gibi malzemenin sıcak kalmasını sağlayacaktır.

Soğuk sandviçler için sınırsız sayıda malzeme vardır.
Soğuk sandviç hem hazırlama, hem saklama, hem de tüketme bakımından çok daha kolaydır. Soğuk sandviçlerin içine koyulacak çok daha fazla seçenek vardır. Taze mevsim sebzeleri, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, jambon veya soğuk pastırma bunlardan bazılarıdır. Ekmek, sos ve iç hazırlığından sonra gelen sağlık tüyosu ise soğuk sandviçlerde tercih edilen  tüm sebzeleri sirkeli suda yıkamaktır. Her sebzeyi mevsiminde tüketmek, taze ve edesiz olmasını sağlar; bu yüzden mevsime uygun sebzeler tercih etmek çok önemlidir. Et severler jambon, salam veya yağı süzülmüş ton balığıyla et içerikli bir soğuk sandviç hazırlayabilirler. Özellikle ton balığı taze mevsim sebzeleriyle çok uyumlu olacaktır. 


Siz de bu kadar sos ve malzeme önerisinden sonra şöyle deneysel bir sandviç hazırlayın ve tadını çıkarın.
Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder