22 Kasım 2016 Salı

Hazır Ürünleri Tercih Etmeyenler İçin: Ev Yapımı Lazanya Hamuru Tarifi!


Anavatanı İtalya olan Lazanya, yapılışı zahmetli ve kıvamı tutturulması zor yemekler arasındadır. Fakat, kıvamında hazırlanmış bir lazanya da, eşsiz lezzeti ile herkesin menüsünde baş köşeye oturur.
Lazanya, yani "Lasagne" kelimesi, aslında pişirme kabı ismiyken, zamanla yemek ismi olarak hafızalara kazınmış, günümüze kadar ulaşmıştır. 
Klasik Lazanya, sadece parmesan peyniri kullanılarak yapılır. Fakat Lazanya, çok çok farklı ve kişisel tarifler türetmenizi sağlayan bir yemek çeşidi olarak kabul görmektedir. Etle yapılan ragu sosu, domates veya beşamel sosu, ricotta ve mozarella gibi İtalyan peynirleri haricinde bir de farklı sebze çeşitleriyle Lazanya'ya farklı bir lezzet katabilirsiniz. 
Malzemeler arasında hazırlaması en zahmetli olan ise, Lazanya hamuru olarak bilinir. Bu yüzden Lazanya yapmak isteyenler, kıvamı tutturulması zor olan Lazanya hamurunu, genelde hazır almayı tercih ederler. Biz de Beğendik Ailesi olarak, Lazanya'nın eşsiz lezzetini ve bu lezzete erişmek için yaşanan zorlukları bildiğimizden, sizin için Lazanya hamuru tarifi hazırladık. Bu tarif ile, hazır malzeme kullanmadan, lezzetli lazanyalar yapabilir, hem ailenizi hem de sevdiklerinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz. :)


MALZEMELER
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı su
  • Tuz
HAZIRLANIŞI
  • Unu derin bir kaba alarak, ortasını elinizle açın.
  • İçerisine tuzu, yumurtaları ve zeytinyağını ekleyin.
  • 5-6 dakika kadar unu yoğurun, eğer elde ettiğiniz hamur dağılıyorsa ve kıvamı oldukça koyu ise, 1-2 yemek kaşığı su ekleyip yoğurma işlemine devam edin.
  • Eğer hamurunuz gereğinden fazla yumuşaksa, biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Yoğurma işlemi biten hamurunuzun üzerini kapatıp, 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru geniş bir yüzeye yayarak, üzerine un serpin ve merdaneyle açın.
  • Börek yufkası kadar ince olmasa bile, yufkaya yakın bir inceliğe erişinceye kadar merdaneyle ezin.
  • Açılmış hamuru istediğiniz boyutlarda kesin.
  • Kestiğiniz hamur parçalarını, geniş bir tencerede, bol suyla 1-2 dakika kadar haşlayın.
  • 1-2 dakika haşlanan hamurları süzerek tepsiye alın ve uygun şekilde dizin.
  • Geriye sadece, lazanyanın içine ve üzerine koyacağınız malzemeleri hazırlamak kaldı. 
Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder