8 Kasım 2016 Salı

Uzaklardan Gelen Şifa; Mucizevi Masala Çayı!



Hint çayı, yani diğer adıyla "Masala Chai", Asya ve Hindistan'a özgü bir şifa çayıdır. Yüzyıllardır tüketilen bu aromalı ve güzel kokulu çay, son yıllarda batılı ülkelerce keşfedilip, menülerde yerini aldı. Stres önleyici özelliği ve zihinsel aktiviteyi hızlandırması sayesinde, neredeyse kahveden daha popüler olan Masala, kış hastalıklarını tedavi etmede, kolesterol, diyabet ve kalp hastalıklarına karşı da kullanılmaktadır. Akciğer ve karaciğerin fonksiyonlarını hızlandırır, ağrılara karşı birebirdir. Biz de soğuk günlerin yaklaşması vesilesiyle, sizler için bu hafta Mucizevi Masala Çayı'na blogumuzda yer verdik!
Unutmayın herkesin bir Masala Çayı yapma usulü vardır, fakat süt, siyah çay ve kakule gibi ana malzemeler asla değişmez. :)

MALZEMELER

  • 3 adet tarçın
  • 4 adet kakule
  • 5 adet karanfil
  • 3 adet karabiber tanesi
  • 3 adet anason
  • 1/4 çay kaşığı kadar zencefil
  • 2 çay kaşığı rezene
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı siyah kuru çay
  • 2 yemek kaşığı bal

HAZIRLANIŞI

Aktardan aldığınız bu malzemelerin hazırlanışı basittir, fakat sıralaması oldukça önemlidir; bizden söylemesi. :)

  1. Öncelikle demlik veya derin bir tencere içinde 3 su bardağı suyu kaynatın. 
  2. Bir yandan kabuk tarçını, kakuleyi ve karanfili havanda, değirmende veya robotta toz haline getirin.
  3. Toz haline getirdiğiniz baharatları kaynamış suya atın ve karıştırın. 
  4. Karışıma baharat olarak en son; karabiber tanesi, anason, zencefil, siyah çay ve rezeneyi de ekleyin.
  5. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra altı kısık bir şekilde 5 dakika kaynatın. 
  6. Son olarak süt ve balı ilave ederek 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatın. Daha fazla kaynattığınız takdirde baharatların özellikleri kaybolacaktır. 
Masala'nızın altını kapadıktan sonra, 15 dakika boyunca, demlenmesi için dinlendirin. 15 dakikanın ardından Masala'nız servise hazır olacaktır!
Şifa olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder