24 Kasım 2015 Salı

Hazırlanışı Kolay; Tadı Eşsiz: Yaş Pasta!



Sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, tadına doyulmaz, çikolatalı bir yaş pasta tarifine ne dersiniz?
Eğer siz de evinizde hemen hazırlayabileceğiniz bir tarif arıyorsanız, buyurun tarifimize bir göz atın! 
Uyarı: Bu pasta, özellikle çocuklarınızda bağımlılık yaratabilir! :)
MALZEMELER

Pasta Keki İçin:
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Pasta kreması için:
  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
  • Pastanın kekini hazırlamak için, yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırın. 
  • Yumurta beyazlarını toz şekeri ilave edip, kar haline gelene kadar çırpın.
  • Elenmiş un, kabartma tozu, pudra şekeri ve kakaoyu ayrı bir kapta harmanlayın.
  • Unlu karışımı, yumurta sarıları ile birlikte çırptıktan sonra yumurta beyazlarını ekleyin.
  • Tüm malzemeyi bir spatula yardımıyla alttan üstte doğru yavaş bir şekilde karıştırın.
  • Hazırladığınız kek karışımını, tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız kelepçeli pasta kalıbına aktarın.  
  • Eşit kabarması için üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Pastanın kremasını hazırlamak için; 
  • Süt, toz şeker, kakao, un, buğday nişastası ve yumurta sarısını bir tencereye aktarın.
  • Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alın. 
  • Sürekli karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 10 dakika, krema kıvamını alana kadar pişirin.
  • Ocaktan aldığınız kremaya tereyağı ekleyin. 
  • Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak yağın erimesini ve kremanın pürüzsüz bir hal almasını sağlayın.
  • Pişen ve dinlenen keki kalıbından dikkatli bir şekilde çıkartın. 
  • Tırtıklı bir bıçak ya da pasta katı dilimleyici ile ortadan ikiye kesin.
  • Servis tabağına aldığınız pasta tabanı üzerine hazırladığınız çikolata harcının yarısını sürün. 
  • Üzerine diğer pasta katını kapatın.
  • Pastanın üzerini, kalan krema ile kapladıktan sonra buzdolabında yarım saat kadar soğutun.

Dilimledikten sonra sevdiklerinize, gönül rahatlığı ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder