Turunçgiller ailesinden olan ve C vitamini yönünden oldukça zengin olan limonun faydaları saymakla bitmez; ancak biz sizin için en önemlilerini sıraladık.
- Kuvvetli aroması nedeniyle salatalarda ve yemeklerde bolca kullanılan limon, magnezyum ve bakır yönünden oldukça zengindir.
- Limon tüketimi damarları genişleterek, kan dolaşımına yardımcı olur. Bu nedenle, kalp ve damar sağlığı açısından olumlu etkisi vardır.
- Damar açıcı etkisi sayesinde karaciğer sağlığı açısından oldukça etkilidir.
- C vitamini yönünden oldukça zengin bir besin olduğu için, gribal enfeksiyonlara karşı oldukça güçlü bir silahtır.
- Asit oranı açısından oldukça zengin olan limonun tüketim miktarına, mide sağlığı açısından, dikkat edilmelidir. Mide asit oranı fazla olan kişiler limon kullanımını düşük miktarlarda tutmalıdır.
- Limonun fazla kullanımı, mide asidinin dengesini etkileyeceğinden reflü hastalığına neden olabilir. Yani limon tüketirken azı yarar, fazlası zarar sözünü unutmamalısınız.
- Genellikle hastalıklarda limonu sıkıp sıkıp içmenin faydalı olduğu düşünülür; ancak bu doğru bilinen bir yanlıştır. Çünkü limonun bolca barındırdığı C vitamini, su da eriyen bir vitamin türüdür.
- C vitaminin fazlası, idrarla birlikte vücuttan atılır. Bu nedenle, çok fazla limon yemenin bir faydası yoktur. Aksine asit oranı nedeniyle zararı vardır.
- Kabuğu soyulmuş bir iki dili limonu yemek, limonun faydalarından daha sağlıklı bir şekilde faydalanılmasını sağlar.
0 yorum :
Yorum Gönder