16 Eylül 2016 Cuma

Etin En Yumuşak Hali; Terbiyeli Haşlama!


MALZEMELER
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 büyük boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Terbiyesi için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yemeğin suyu (Birkaç kaşık)


YAPILIŞI
  • Düdüklüye yağımızı alalım ve ısınan yağa etleri atalım ve biraz kızartalım. 
  • Ardından etlerin üstünü 1 parmak geçecek kadar kaynar su dolduralım. 
  • Ağzını kapatıp yarım saat pişirelim. 
  • Sonra düdüklü tenceremizin altını kapatıp soğuk suyun altına tutalım. Havasını aldıktan sonra açalım.
  • İri iri doğradığımız patatesi, daire şeklinde doğradığımız havucu ve 1 tüm soğanı atalım. 
  • Tuzunu da atalım ve pişmeye bırakalım. 
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve limon suyunu karıştırıp kaynayan yemeğin suyundan ekleyelim ve pişmiş olan yemeğe yavaş yavaş dökelim. 
  • 2-3 dk. daha kaynatalım. 


Servis etmeden önce maydanoz ve karabiber ekleyebilirsiniz. :)

Afiyet olsun!

0 yorum :

Yorum Gönderme