MALZEMELER:
- 1 kahve fincan su
- 125 gr tereyağı
- 125 ml zeytinyağı
- 1 çay bardağı tahin
- Alabildiği kadar un
- 50 gr ceviz
Şerbeti İçin;
- 3 su bardağı tuz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1/4 limon
- Şerbet için, şeker ve suyu tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar kaynatın.
- Limon suyunu ekleyip 3.5 dakika daha kaynatın.
- Tencereyi ocak üzerinden alıp şerbeti soğutun.
- Tatlıyı pişireceğiniz tepsi içine 3 parmak kalınlığında un alın.
- Ortasına kıyılmış ceviz içi ilave edip tekrar yoğurun.
- Tatlı malzemesini elinizle bastırarak tepsiye yayın.
- Kare veya baklava dilimi şeklinde dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırında çıkardığınız sıcak Nevzine'nin üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Şerbeti çekene kadar bekleterek, ardından servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
0 yorum :
Yorum Gönder