24 Mart 2015 Salı

Nevzine Tatlısı Tarifi

MALZEMELER:


  • 1 kahve fincan su
  • 125 gr tereyağı
  • 125 ml zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tahin
  • Alabildiği kadar un
  • 50 gr ceviz


Şerbeti İçin;
  • 3 su bardağı tuz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1/4 limon
HAZIRLANIŞI:
 



  • Şerbet için, şeker ve suyu tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar kaynatın.
  • Limon suyunu ekleyip 3.5 dakika daha kaynatın.
  • Tencereyi ocak üzerinden alıp şerbeti soğutun.
  • Tatlıyı pişireceğiniz tepsi içine 3 parmak kalınlığında un alın.
  • Ortasına kıyılmış ceviz içi ilave edip tekrar yoğurun.
  • Tatlı malzemesini elinizle bastırarak tepsiye yayın.
  • Kare veya baklava dilimi şeklinde dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırında çıkardığınız sıcak Nevzine'nin üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Şerbeti çekene kadar bekleterek, ardından servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!

0 yorum :

Yorum Gönder