MALZEMELER:
- 12 yumurta
- 1 kg un
- 450 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- Alabildiği kadar un
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Yumurtalar, tuz ve alabildiği kadar unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamurun yoğurun. 7 eşit bezeye ayırın.
- Bezeleri ince açın.
- Kıyma, kıyılmış soğan ve maydanozu bir kapta karıştırın.
- Geniş bir tencerede su kaynatın. İçine bolca tuz atın.
- 2 yufkayı ayırın.
- Bir tanesini yağlanmış tepsiye dizin.
- 5 yufkayı 4 eşit parçaya kesin.
- Suda haşlayıp tepsiye aralarına kıymalı harcı paylaştırıp yerleştirin.
- Kalan haşlanmış yufkayı tepsiye yayın.
- Ocak üstünde böreğin her iki yüzeyini de pişirin.
Dilimleyip servis yapmaya hazırsınız; Afiyet Olsun! :)
0 yorum :
Yorum Gönder