27 Mart 2015 Cuma

Kolay Su Böreği Tarifi


MALZEMELER:

  • 12 yumurta
  • 1 kg un
  • 450 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Alabildiği kadar un
  • Tuz
HAZIRLANIŞI:

  • Yumurtalar, tuz ve alabildiği kadar unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamurun yoğurun. 7 eşit bezeye ayırın.
  • Bezeleri ince açın.
  • Kıyma, kıyılmış soğan ve maydanozu bir kapta karıştırın.
  • Geniş bir tencerede su kaynatın. İçine bolca tuz atın.
  • 2 yufkayı ayırın.
  • Bir tanesini yağlanmış tepsiye dizin.
  • 5 yufkayı 4 eşit parçaya kesin.
  • Suda haşlayıp tepsiye aralarına kıymalı harcı paylaştırıp yerleştirin.
  • Kalan haşlanmış yufkayı tepsiye yayın.
  • Ocak üstünde böreğin her iki yüzeyini de pişirin.
Dilimleyip servis yapmaya hazırsınız; Afiyet Olsun! :)


0 yorum :

Yorum Gönder