20 Aralık 2016 Salı

Evde Salep Keyfi

Soğuk kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti Salep bu kez de bizim tarifimizle bardakları dolduracak. Ailecek içinizi ısıtacak salep tarifimiz 4 kişiliktir.

MALZEMELER
• 1 tatlı kaşığı Pirinç Unu
• 1 tatlı kaşığı Un
• 1,5 tatlı kaşığı Nişasta
• 2 tatlı kaşığı Şeker
• 1 paket Vanilya
• 3 su bardağı Süt
• 1 tatlı kaşığı Tarçın

YAPILIŞI
• Bir tencerenin içerisine süt ve şekeri alıp çırpma teli ile güzelce çırpın.
• Ocağınızı orta ateşte yakıp tencerenizi ocağa koyun ve karıştırmayı bırakmayın.
• Daha sonra birer tatlı kaşığı nişasta, normal un ve pirinç ununu ekleyin.
• Son olarak bir çay kaşığı tarçını da ekleyip karıştırmaya devam edin.
• Salep kaynamaya başlayınca altını kapatıp fincanlara doldurun.
• Topaklanmalara karşı bardaklara servis ederken süzgeç kullanabilirsiniz.
• Kimileri üzerine çiğ tarçın serpmeyi sever, denemediyseniz tavsiye ederiz.


Afiyet olsun! :)

0 yorum :

Yorum Gönder