MALZEMELER
- 1 adet soğan
- 1 diş iri sarımsak
- 650 gr dana döş kıyma
- 3 tatlı kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı tepeleme galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir tutam dereotu veya maydanoz
- İsteğe bağlı olarak farklı baharatlar da kullanılabilir.
YAPILIŞI
- Kıymayı geniş bir kaba alın.
- Küp küp doğradığınız soğanları ve dövülmüş sarımsağı ekleyin.
- Biraz yoğurduktan sonra hardal, sirke, karabiber ve tuzu ilave edin.
- İyice yoğurun.
- Kıyılmış dereotu ve maydanozu da köfte harcına ekleyip yoğurmaya devam
edin.
- Son olarak galeta ununu da harca ekleyin ve tüm malzemeler tamamen
harmanlanıncaya kadar yoğurun.
- Köfte harcının üzerini streç film ile kapatıp, bir saat bekletmek üzere
buzdolabına koyun.
- Bir saat sonunda kıymayı orta büyüklükte toplar halinde ayırın ve hamburger
köftesi şekli verin.
- Kızgın tavada iki tarafını da ikişer dakika pişirin.
- Sevdiğiniz malzemelerle hazırladığınız hamburgerinizin arasına çok
yakışacak köfteleriniz hazır.
Afiyet olsun.
|
0 yorum :
Yorum Gönder