31 Mayıs 2016 Salı

Dondurmalı Kurabiye


Kurabiye keyfini, yazın da gelmesiyle serinletici bir lezzete dönüştürüyoruz. 

MALZEMELER

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • Sade veya tercihe göre seçilen dondurma
  • 1 kase oda sıcaklığında süt 
YAPILIŞI

  • Un, pudra şekeri, margarin, kabartma tozu ve vanilyayı geniş bir kabın içerisinde yoğurun.
  • Tüm malzemeler karışıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince orta büyüklükte bezeler halinde hamuru fırın tepsisine yerleştirin.
  • 180 derecelik fırında, kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Ardından soğumaya bırakın.
  • İyice soğumuş olan kurabiyeleri, bir kase oda sıcaklığındaki süte batırıp çıkarın.
  • İsteğe bağlı olarak sütün içerisine bir tatlı kaşığı kahve veya tarçın da ekleyebilirsiniz.
  • Yumuşayan kurabiyelerinizin üzerine, kurabiyelerinizin büyüklüğüne göre dondurma koyun.
  • Mevsim meyveleri ile süsleyin. 
Afiyet Olsun! 

17 Mayıs 2016 Salı

Beğendik Mutfak İle Ev Yapımı Dondurma!


Tatlıların en serinleticisi ve yaz aylarının vazgeçilmezi, dondurma! Hele de çikolata soslarıyla, meyvelerle süsleyip püsleyip tadını çıkarmak yaz aylarında olmazsa olmaz. Evinizde kendi yapacağınız hem sağlıklı hem de lezzetli dondurma tarifi ile sıcak havalara merhaba demenin çoktan zamanı geldi.

MALZEMELER
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı salep
  • 2 adet damla sakızı
YAPILIŞI
  • Sütü ve damla sakızını bir tencerede karıştırarak kaynatın.
  • Tencereye 2 yemek kaşığı salep ve 1 su bardağı şekeri ekleyin ve malzemeler eriyene kadar kaynatmaya devam edin.
  • Ocaktan aldığınız karışımı, ara ara karıştırarak soğutun.
  • Soğuyan dondurmayı bir kaba alın ve 45-60 dakika kadar buzlukta bekletin.
  • Sürenin sonunda dondurmayı iyice karıştırın ve tekrar buzluğa koyun.
  • Birer saat aralıklarla bu işlemi 4-5 defa tekrar edin.
  • En son karıştırmanın ardından dondurmayı en az 6 saat buzlukta bekletin.
  • 6 saatin sonunda dondurmanız servise hazır. Beğendik mağazalarından alacağınız taze meyvelerle ve çeşit çeşit çikolata soslarıyla süsleyerek dondurmanızı servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

4 Mayıs 2016 Çarşamba

Küçük Mutfaklara Pratik Öneriler!

Mutfaklarınızdaki dar alanları hem daha kolay hem de daha pratik kullanmanın çok kolay yolları var!


Geniş dolaplarınızda, üst üste yerleştireceğiniz sepetlerle, kullanım kolaylığı sağlayabilirsiniz. 


Baharatlıklarınız hem elinizin altında olsun hem de işinize engel olmasın! 


Kapakları yüzünden dolaplara sığmayan tencereler şimdi rahat bir nefes alacak! :)


Hem küçük tezgahlar için harika hem de ortalığı dağıtmadan yemek hazırlamak için mükemmel bir fikir, değil mi? 


Tezgah çıkıntılarını değerlendirirken, yaratıcılığınızı da yansıtın herkesi kıskandırın!


Tavaların birbirine karışıp, sizi deli etmesine de son demenin zamanı çoktan geldi bizce!

13 Nisan 2016 Çarşamba

Nisan Ayında Neler Yemeli, Neler İçmeli?

Her mevsimin kendine has meyvesi, sebzesi, balığı vardır. İşin özü her şeyi mevsiminde yemek gibisi yoktur. Peki, Nisan ayında neler yemeli, neler içmeli? 


BALIK
Her ay, mevsimine uygun balıklar tüketilmelidir. Bunun temel nedeni; yumurtlama döneminde balıkların yenmesinin deniz ekosisteminin bozulmasına neden olmasıdır. Bu nedenle Nisan ayında; uskumru, kefal, kalkan, mezgit, barbun, mercan, levrek, dil balığı, mercan, lüfer tercih edilmelidir.


LAHANA
C vitamini zengini olan lahana, cilt ve saç sağlığını korur, enfeksiyon hastalıklarında vücuda yardımcıdır.


ENGİNAR
Kolesterolün düşmanı enginar, tam bir Nisan sebzesidir. İçerdiği yüksek lif sayesinde sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler. İdrar söktürücü özelliği sayesinde ise, vücuttaki fazla suyun atılmasını ve ödem oluşmasını engeller.


BAKLA
B1, B2, B6, K vitaminleri ve potasyum, magnezyum zengini olan taze bakla, böbreklerin koruyucusudur. Nisan ayında bolca tüketilmesi sindirimi sistemini düzenler ve göğüs hastalıklarından korur.


ÇAĞLA
Çağlanın, antioksidan özelliği vardır ve E vitamini ile cildi güzelleştirir. Ayrıca antikanser besinler arasında yer alır ve kolesterolü düşürür. Ancak aşırı tüketiminden içerdiği yağ oranı nedeniyle kaçınılmalıdır.


LİMON
Enfeksiyonlarla savaşan Nisan meyvesidir. Tansiyonu dengeler ve iyi kolestrolü artırır. Ayrıca yağ yakımına yardımcıdır. Sabahları bir bardak ılık suya katılan limon suyu, diyetlerin vazgeçilmezidir.

6 Mart 2016 Pazar

Patlıcan Kebap Oldu, Sofralara Beğendik Tarifiyle Kondu!


MALZEMELER

Köftesi İçin:
  • 500 gr az yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pulbiber
  • Tuz
Sos İçin:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz 
  • Kekik
  • Tatlı kırmızı toz biber
Üzeri için:
  • 3 adet iri domates
  • 5-6 adet çarliston biber
  • 2 adet tatlı soğan
YAPILIŞI
  • Köfte malzemelerinin hepsini karıştırıp, tamamen harman olana kadar yoğurun ve  yuvarlak olarak şekil verin. 
  • Patlıcanları dilin ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletin, bu esnada eş zamanlı olarak, köfteleri de buzdolabında bekletin. 
  • Bu işlem sonrasında fırın tepsinine bir patlıcan, bir köfte dizerek tepsiyi doldurun. 
  • Dilimlediğiniz domates, biber ve soğanları tepsinin üzerine yerleştirin ve hazırladığınız sosu tüm malzemeleri ıslatacak sekilde gezdirin. 
  • Tepsinin üzerine folyo sarın ve 200 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin. 
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. 
Afiyet Olsun!