MALZEMELER:
- 1 kg ıspanak
- 1kahve fincanı haşlanmış mercimek
- 10 parça pastırma
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 yumurta
- Tuz
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
- Ispanakları temizleyip yıkayın ve büyük bir tencereye alın.
- Üzerine su ekleyip 15 dakika haşlayın. Rengi solmadan ocaktan alın.
- Suyunu süzüp ekmek kesme tahtası üzerine alıp bıçakla incecik kıyın.
- Zeytinyağını tencereye alıp ıspanağı ekleyin, tahta kaşıkla kavurun.
- Haşlanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
- İnce doğranmış pastırmayı ekleyin.
- Ispanaktan çıtırtı gelmeye başladığında tahini ilave edin.
- Biraz daha kavurup yumurtayı ekleyin. Karıştırıp pişirin.
- Tuzla tatlandırıp servis yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder