22 Nisan 2015 Çarşamba

Ispanak Kavurması Tarifi

MALZEMELER:

  • 1 kg ıspanak
  • 1kahve fincanı haşlanmış mercimek
  • 10 parça pastırma
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı



HAZIRLANIŞI:
  • Ispanakları temizleyip yıkayın ve büyük bir tencereye alın.
  • Üzerine su ekleyip 15 dakika haşlayın. Rengi solmadan ocaktan alın.
  • Suyunu süzüp ekmek kesme tahtası üzerine alıp bıçakla incecik kıyın.
  • Zeytinyağını tencereye alıp ıspanağı ekleyin, tahta kaşıkla kavurun.
  • Haşlanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
  • İnce doğranmış pastırmayı ekleyin.
  • Ispanaktan çıtırtı gelmeye başladığında tahini ilave edin.
  • Biraz daha kavurup yumurtayı ekleyin. Karıştırıp pişirin.
  • Tuzla tatlandırıp servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder