MALZEMELER:
- 2 adet Levrek
- 4 adet defne yaprağı
- 1 adet limon
- 20-25 adet karides
- 3 adet patates
- 2-3 diş sarımsak
- 10-15 adet mantar
- 8-10 adet cherry domates
- 3 tane domates rende
- ½ bağ maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
YAPILIŞI:
- Tepsinin tabanına ince ince halka şeklinde doğradığınız patatesleri dizin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sarımsakları dilimleyip ekleyin.
- Balığı patateslerin üstüne koyun. Arasına defne yapraklarını ve karideslerin bir kısmını koyun. Diğer malzemeleri de etrafına dilimleyip yerleştirin.
- En üstüne limon dilimlerini koyarak, zeytinyağını gezdirin.
- Folyo ile üstünü kapatıp, ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin. Pişmesine yakın folyoyu kaldırarak üstünün biraz kızarmasını sağlayın.
0 yorum :
Yorum Gönder