7 Mart 2017 Salı

Levrek Tarifi



       MALZEMELER:
  • 2 adet Levrek
  • 4 adet defne yaprağı
  • 1 adet limon
  • 20-25 adet karides
  • 3 adet patates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 10-15 adet mantar
  • 8-10 adet cherry domates
  • 3 tane domates rende
  • ½ bağ maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

      YAPILIŞI:
  • Tepsinin tabanına ince ince halka şeklinde doğradığınız patatesleri dizin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sarımsakları dilimleyip ekleyin.
  • Balığı patateslerin üstüne koyun. Arasına defne yapraklarını ve karideslerin bir kısmını koyun. Diğer malzemeleri de etrafına dilimleyip yerleştirin.
  • En üstüne limon dilimlerini koyarak, zeytinyağını gezdirin.
  • Folyo ile üstünü kapatıp, ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin. Pişmesine yakın folyoyu kaldırarak üstünün biraz kızarmasını sağlayın.

0 yorum :

Yorum Gönder